23 Ocak 2014 Perşembe

Para + Ben = Paraben?

   Merhaba güzel insanlar :)) Başlıktan da anlayabileceğiniz gibi konumun özeti Para beni her zaman çeker :p ama zaten parayı herkez sevmez mi? Ah neyse asıl konumuz Paraben laneti :/ Siz ponciklerimi bu konuda uyarmak istiyorum, aslında 2 yıl önce Tv ve gazetelerde falan bayi bir gümden yapmıştı, yada ben çok denk geldim bilemiyorum.. Bu zararlı (kimimize görede yararlı) kimyasal madde hakkında size elimden geldiğince bilgilendirmeye çalışacağım. Kimyayı her ne kadar sevmesem bu gibi konularda dikkat etmemiz gerekliği olduğunu düşünüyorum, ama eminim sizde kimyayı sevmiyorsunuzdur :) sevmiyorum diyin bana :D neyse bende kalkıp alkenler, alkanlardan bahsedip konuyu oradanda bağlamayacağım..

   Aslında bu kimyasal illet hayatımızın her alanına gizliden gizliye nüfus etmiş durumda bir kaç örnek vermek gerekirse: nemlendiricilerde, toniklerde, tıraş köpüklerinde, parfümlerde, şampuanlarda, saç kremlerinde, güneş koruyucularda, diş macunlarında, makyaj malzemelerinde 'deodorantlarsa' hatta içtiğimiz ilaçlarda dahi olan bu kimyasalı biraz daha yakından tanıyalım.

  Maliyeti oldukça düşük koruyucu bir üründür, bizi pek korumuyor orası ayrı.. İçine koydukları ürünlerin raf ömrünü uzatır, mantar veya bakterilerin oluşumunu engelleyen bir kimyasaldır. Bu tür özellikleri taşıyan kimyasalların hepsine paraben dememiz yanlış olmaz. E Boyleyn Boy na kadar iyi işte bakteri oluşturmuyormuş hemde raf ömrünü uzatıyormuş bu madde nasıl kötü olabilir dediğinizi duyar gibiyim. Meme kanserine yakalanmış insanların (kadınların demiyorum, erkeklerde meme kanseri olabiliyorlar şimdi açıklıyorum) "tümörlerinde doku başına 20 nanogram paraben tespit" edildiğini biliyormusunuz? Buna neden olan maddenin deodorantların içinde bulunan parabenin tetiklediği düşünülmektedir. Ayrıca paraben östrojeni taklit eden bir kimyasal olduğu için, kız çocukları erken yaşta ergenliğe sebep oluyor (buna erkek çocuklarıda dahil oluyormu hiç bir bilgim yok ama erkeklerde de östrojen olduğu için erkeklerde görülüyor demektir) yani hormon dengesini alt üst ediyor. Sonra Miley cyrus gibi biraz garip kişilikli ve kalçaları jöle kıvamında çocuklarınız
meydana gelir.

   En çok rastlanan paraben türleri; Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben ve Benzylparaben sıkça görmemiz mümkün. Şuan yakınınızdaki bir nemlendirici veya parfümünüz içinde var mı lütfen bir göz gezdirin ve yorum atın..
   Deri tarafında çok çabuk emildiği için kanımızda ve idrarımızda rahatlıkla gözlene bilir. Kanımıza rahatça geçebilen bu kimyasal, tabi ki bağışıklık sistemimize kadar etki ediyor. En basitinden Methylparaben cildi yaşlandırıcı ve dna bozucu etkisini hızlandırıyor. Paraben konulmuyorsa bile onu taklit eden başka başka kimyasallar konuluyor bunlardan biri yanılmıyorsam phenoxyethanol, ama sonuçta etki aynı değil mi? Fransa bu kimyasalın kullanımda kota gibi bir şey getirdi hatta yasaklandı gibi bir şey..

   Peki ne yapacağız. Tabi ki yukarıdaki saydığım ürünlerin kullanımdan  kimse vazgeçmeyeceği gibi bizde kullanmaya devam edeceğiz ama ürünlerin arka tarafındaki kimyasal içerik kısmına baktığımızda en azıdan Benzylparaben, Methylparaben, Propylparaben, Ethylparaben, Butylparaben gibi kimyasalların olduğunu göründe bir kaç kez daha düşüneceğiz. Son kullanım ve üretim tarihlerine daha çok dikkat edeceğiz :))
Love, BB.

12 yorum:

  1. Ana fikir tras olmayin.boylece kalcalar dar kalsin:-):-):-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu en çokta bear sevenlerin işene gelecektir :D
      Sevgili okurlar ana fikir kesinlikle bu değil Kazucuğuma kanmayın :)) Sevgiler BB.

      Sil
  2. Bu bilgilendirme aşkı nereden geldi acaba? Teşekkürler tatlım. Deodorantımı inceleyeceğim şimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne var ki bunda :) Sadece diğer yazıma ön ayak olacak nitelik taşıyor bu yazım:) Neler varmış içinde? O.o

      Sil
    2. Diğer yazıma ha.. Çocuğa bak yaa tammüden planlamış herşeyi. Biz konu sıkıntısı çekelim, çocuk 5 yazı sonrasının temelini hazırlıyo. Bak konuyu benim kalçalara getireceksen baştan itiraf et:))) Sevgiler OK (Ben kendi yorumumu bıraktım Kaan'ın altındaki cevabına yorum yazıyom.. Ne çamur bişii oldum ben yaaa:))

      Sil
    3. Tatlım ben bloğumu açmadan önce önüme bir kağıt aldım, yazabileceğim şeylerin listesini tutdum, eğer yazamıyacaksam kuru kalabalık yapmıyım diye kendime bir sürü madde yazdım sanırım 90 üzeri madde var şuan o kağıtta :D E tabiki o madddelerin arasında Kazucuğumun sexy Jenifer lopez kalçalarından bahsetmek gibi bir madde yok yok valla yok :))) Bloğumu karman çorman ettin :p Yerim seni bişiciklerde olmaz. Love, BB.

      Sil
  3. ilginçmiş bikgilendirme için teşekkürler bu arada kimyayı sevelim sevdirelim kendisini çok severim ama biyolojiyi daha çok :) ben gayimnevar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Giriş yapmaya üşendin dimi -_-
      Tabi ki kimyayı sevelim sevdirelim, yazımdada gördüğünüz gibi hayatımızın her alanı kimya ve biyoloji. Biyoloji seven benide sevmiş olur zaten. Deyim yerindeyse manyak bir biyoloji tutkunuyum <3
      Love, BB.

      Sil
    2. vaay benim gibi bi biyoloji tutkunu ha çok sevindim valla :)

      Sil
    3. Olleeeyyyyy bende :))

      Sil
  4. Ablamın hediye ettiği yüz kreminde metilparaben çıktı, nankör kız erken yaşlanayım diye almış kesin :D deodorantımda çıkmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık her deodorantta var ama yüz kreminde mi TANRIM!
      O kız kesin ölmeni istiyor :p

      Sil

Hadi yaz birşeyler, düşünceni bilelim;