23 Nisan 2014 Çarşamba

Güzel (Maske/Tonik)



   Merhaba cancağızlarım :)
Bu aralar boş gezenin boş kalfasıyım, hiç bir şey yapmıyorum; ne ders çalışıyorum ne kitap okuyorum nede başka bir şey boş boş geziyorum. Etrafımdaki kişilerde bunu onayladı, başıma kaktı :/ Sanırım bu hafta çok iyi bir şekilde toparlanmam lazım. Mevsim değişikliğinden olsa gerek biran önce çok iyi bir şekilde toparlanmam lazım bana bol şans!!

   Evet bu yazı günlük cilt bakımı rutinin (aynı zamanda rutinimin) son 2 aşamasını bu yazıda bitiriyorum İlk aşamda yüzümüzü cilt tipimize uygun bir yıkama jeli ile yıkadık sonrasında günlük kullanıma uygun bir peeling ürünü ile yüzümüzü derinlemesine temizledik gözeneklerimi açtık şimdi ise o gözenekleri sıkılaştırıp kapatacağız. Açık gözenekler, sivilce/akne ve siyah nokta oluşumuna meyillidir, yaşlanma ve sarkma belirtilerine açıktır bunu unutmayalım.

   Maske
   Maske deyince aklımıza kil gelir. En yaygın en ucuz ve her yerde bulabileceğimiz bir üründür. Son derece etkilidir. Pahalı markaların maske ürünlerinin hatta peeling ürünlerinin içeriğine bakarsanız muhakkak kil görürsünüz.

   Bir çok kil türü var buradan hepsine değinemeyiz. Her cilt tipine göre veya cilt sorununa göre farklı farklı killler vardır. Yağlı ciltler yeşil kil kullanması gerekirken, karma ve normal ciltler için beyaz kil önerilmekte. Göz ve dudak çevresine uygulanmamalıdır. Şimdi maske ve kil yapmanın getirilerini sıralamak gerekirse;
  • Cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olur.
  • Cilt yağlanmasını kontrol altına alır.
  • Cildi sıkılaştırır.
  • Yüzü gerer.
  • Sivilce ve güneş lekelerini uzun süre kullanımda onarır 
  • Cildin ph'ını dengeler
  • İçinde bir çok mineral ve vitamin cildi besler ve onarır
   Kili yüzümüze uygularken ister suyla, ister maden suyuyla, ister gül suyuyla uygulayın sizin keyfinize kalmış. İçini istediğiniz türde bir yağ dökebilirsiniz ama bir çok yağı karıştırmayın, içine lavanta yağı damlatıyorsanız gidip biberiye, portakal, papatya yağıda koymayın. Alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilir.

  Kil bulamaç yada macun kıvama gelince yüzünüze bir kaba olacak şekilde sürün çokta kalın bir tabaka olmasın. Yüzünüze 15-20dk kalsın. Yüzünüzde kil varken asla KONUŞMAYIN, kil çatlarsa yüzünüze zarar verir!! Yüzünüzü ılık suyla yıkayın ve kağıt havluyla silin (Havluya silmeyin :)) Ek olarak maske haftada 1 veya 2 kez kullanabilirsiniz fazlasından kaçının.


Ucuz olarak kili önerdim önerdiğim bir diğer ucuz ürün ise peelingde önerdiğim Garnıer skin naturals saf ve temiz 3ü  bir arada.

   Tonik
   Ve kapanışşş :D Şükür!!
Tonik kapanıştır, temizliği bitirir. Kalan bir şeyler varsa onları alır. Kilden sonra yüzünü havluyla temizleyenler yüzünü yıkamasına rağmen kalan kilin havluya geçtiğini göreceklerdir :D Demek ki bir şeyler kalıyormuş işte burada tonik devreye giriyor. Bu kadar ürün kullandıktan sonra direnerek kalan yağ, kir ve makyaj artığı varsa onların hepiçiğini alır götürür.
   E kilden sonra yüzümü temizleme jelleri ile bir daha yıkarım olur biter diyebilirsiniz. Bizim kili kullanma amacımız her şeyden önce cildi sıkılaştırmaktı. Tonikte maskeler gibi çok iyi bir sıkılaştırıcıdır. Kalan sıkılaştırma görevini de tonik üstlenir.
   Yine tonik alırken cilt tipinize göre alın. Kuru bir cilde sahipken gidip  yağlı ciltler için olan toniği alırsanız vay halinize :D Dünyanın kaç bucak olduğunu görürsünüz :D
   Yine bir çok markanın bir çok toniği var elbette bendede 5-6 tonik var üşengeçliğimden fotoğraflayıp tanıtmıyorum. Şaka bir yana  kıyıda köşede de bir kaç tonik kutusu buldum hepsini topluca bi ara yazarım eğer isterseniz..
   Ne kadar çok satır başı yaptım yav, bunun için özür dilerim. Benim tonik alacak kadar param yok derseniz size gül suyu veya maden suyu önere bilirim. Çok çok iyi sıkılaştırıyor her ikisi de. Ve yine eğer tonik alacaksanız içinde alkol olmamalı bu kılcal damarları iyice genişletir vede yüzünüzü gereğinden daha çok kurutur ek olarak yine içinde SLS olmamalı alkolle aynı görevi görüyor.
   Tonik kullanmak için bu kadar temizlik rutinine girmem gerek mi hayır. Her hangi bir yıkama jelinden sonrada tonik kullanabilirsiniz. Çıkan kiri görünce istediğiniz gibi şoka bilirsiniz.
   Toniği pamuğa dökerek uygulayın. Sert olmayan hareketlerle dairesel hareketlerle yüzünüze uygulayın, yüzünüze uygularken aynı zamanda boyununuza da uygulayın.


   Ayrıca bugün 23 Nisan! Herkese mutlu günler. Atam'ı saygıyla anıyorum.
   Eğer unuttuğum ve yanlış bahsettiğim bir şey varsa lütfen yorum bırakın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hadi yaz birşeyler, düşünceni bilelim;